Windows 10'lu Cihazları Keşfedin. Windows 10 Sürümleri ile Tanışın! | Microsoft Teknolojileri

13

Windows 10'lu Cihazları Keşfedin. Windows 10 Sürümleri ile Tanışın!

Windows 10 bu yaz 190 ülkede ve 111 dilde geliyor. Bugün Windows 10 sürümleri hakkında sizlere daha fazla bilgi paylaşabilmenin heyecanını yaşıyoruz.


Windows 10'u farklı cihazlar genelinde daha kişisel bilgi işlem deneyimi sağlamak amacıyla geliştirdik. Her cihaz tipine göre iyileştirilmiş ve herkese tanıdık bir deneyim. Windows 10, PC'lerden tabletlere, telefonlara, XBOX ONE, Microsoft Hololens ve Surface Hub'a kadar inanamayacağınız çeşitlilikteki cihazları çalıştıracak. Nesnelerin İnterneti'ni oluşturan cihazların temelinde yer alarak asansörlerden ATM'lere kalp atış hızı ölçüm monitörlerinden giyilebilir cihazlara kadar çevremizdeki dünyayı çalıştıracak. Müşterilerimiz hangi Windows 10'lu cihazı kullanırlarsa kullansınlar rahat bir deneyim yaşayacak ve evrensel Windows uygulamalarını tek bir Windows Mağazasında bulacak deneyecek satın alabilecekler.




Windows 10 Sürümleri

Geçmişte olduğu gibi çeşitli cihaz ailelerine ve kullanımlara göre özel olarak geliştirilmiş farklı Windows sürümlerini de yine sunacağız. Bu farklı sürümler tüketicilerden küçük ölçekli işletmelere büyük ölçekli kurumlara kadar çeşitli müşterilerimizin belirli ihtiyaçlarına hitap edecek.


Windows 10 Home


Tüketici odaklı masaüstü sürümüdür. PC, tablat ve ikisi bir arada cihazlarda tanıdık kişisel bir deneyim sağlar. Windows 10 Home kullanıcıların küçük yada büyük olsun harika şeyler yapmalarına yardımcı olacak. Bu sürümle daha üretken olacak uzun bir liste oluşturan yenilikler sayesinde daha çok eğlenecekler: Dünyanın en kişisel dijital asistanı Cortana; yeni Microsoft Edge web tarayıcı; dokunma özellikli cihazlar için tablet modu olan Continuum Windows Hello yüz tanıma göz bebeği ve parmak iziyle oturum açma ve fotoğraflar, haritalar, takvim, posta, müzik, video gibi kutudan çıktığı haliyle kullanıma hazır, geniş çeşitlilikteki evrensel Windows uygulamaları.


Ayrıca Windows 10'a Xbox oyun deneyimini getiriyor, oyunlara ve oyunculara Xbox Live oyun topluluğuna erişim veriyor., oyunları yakalama birlikte oynama yeteneği sağlıyor ve Xbox One sahiplerine Xbox One oyunlarını evlerindeki herhangi bir Windows 10'lu PC'de oynama yeteneği sunuluyor.





Windows 10 Mobile


Akıllı telefonlar ve küçük tabletler gibi daha küçük mobil dokunma odaklı cihazlarda en iyi kullanıcı deneyimi için tasarlandı. Bu sürüm Windows 10 Home'da buluanan aynı yeni evrensel Windows uygulamalarının yanı sıra Office' in dokunma için iyileştirilmiş yeni sürümüyle de öne çıkıyor. Windows 10 Mobile, kişisel cihazlarını işte de kullanan müşterilere mükemmel üretkenlik güvenlik ve yönetim yetenekleri sunmakta. Windows 10 Mobile ayrıca kişilerin telefonlarını daha büyük bir ekrana bağlayarak PC gibi kullanabilmeleri için bazı yeni cihazların telefon için Continuum'un avantajlarından yararlanmalarını da sağlayacak.


Windows 10 Pro



PC, tablet ve ikisi bir arada cihazlar için masaüstü sürümüdür. Windows 10 Pro, küçük ölçekli işletmelerin çeşitlilik gösteren ihtiyaçlarını karşılayan birçok ek özelliğe sahip. Windows 10 Pro işletmelerin cihaz ve uygulamalarını etkin ve verimli biçimde yönetilmelerine , hassas iş verilerini korumalarına uzaktan ve mobil üretkenlik senaryolarını desteklemelerine ve bulut teknolojilerinden yararlanmalarına yardımcıdır. Windows 10 Pro'lu cihazlar kendi cihazını seç (CYOD) programlarını ve tüketen üretici müşterileri destekleyen kuruluşlar için mükemmel seçimdir. Windows 10 Pro ayrıca müşterilerin yönetim maliyetlerini azaltacak güvenlik güncellemelerine hızlı erişimlerini ve Microsoft'un sunduğu güncel yeniliklere kesintisiz erişimlerini sağlayacak olan yeni Windows Update for Business sürümünden de yararlanmalarını mümkün kılmakta.

Bu yıkın başlarında duyurduğumuz gibi ilk kez bir uygulamayla, koşulları karşılayan ve sürümlerin yayınlanmasını izleyen 1 yıl içinde yükselten Windows 7, Windows 8.1 ve Windows Phone 8.1'li cihazlara Windows Home, Windows Mobile ve Windows Pro'nun tam sürümlerine ücretsiz ve kolay yükseltme olanağı sunuluyor.Yükselttiğinizde söz konusu cihazlarda Windows 10'a ücretsiz sahip olacaksınız.








Windows 10 Enterprise

Orta ve büyük ölçekli kuruluşların taleplerini karşılamak için tasarlanan gelişmiş özellikler eklenerek Windows 10 Pro üzerinden geliştirildi. Giderek artan biçimde cihazlar kimlikler uygulamalar ve hassas şirket bilgilerini hedefleyen modern güvenlik tehditlerine karşı korunmaya yardımcı olan gelişmiş yetenekler sunmakta. Windows 10 Enterprise ayrıca işletim sistemi kurulumu ve kapsamlı cihaz ve uygulama yönetimi için en geniş çeşitlilikteki seçenekleri de desteklemekte. Güncel yenilikler ve güvenlik güncellemelerinden kesintisiz yararlanabilmeleri için Toplu Lisanslama müşterilere sunulacaktır. Bu müşteriler aynı zamanda yeni Windows Update for Business sürümünü kullanma seçeneğide dahil olmak üzere yeni teknolojiye geçiş hızlarını da belirleyecekler. Windows 10 Enterprise ile müşterilerin görev kritik cihazlar ve ortamlarına dağıtım seçeneği olarak Long Tern Service Branch'e de erişimleri olacak. Ayrıca Windows'un önceki sürümlerinde olduğu gibi Toplu Lisanslama'da Aktif Yazılım Güvencesi bulunan müşteriler sahip oldukları Yazılım Güvencesi avantajlarının bir parçası olarak Windows 10 Enterprise'a yükseltebilecekler.








Windows 10 Education

Windows 10 Enterprise üzerinde geliştirilerek okulların - personel, yönetim ve eğitim kadrosu, öğrenciler - ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tasarlandı. Bu sürüm akademik Toplu Lisanslama ile kullanılabilecek ve Windows 10 Home ve Windows 10 Pro'lu cihazlar kullanan okullar ile öğrencilerin Windows 10 Eğitime geçişlerini sağlayan yollar sunulacak.


Windows 10 Mobile Enterprise


İş müşterilerine akıllı telefonlar ve küçük tabletlerde en iyi deneyimi sağlayacak şekilde tasarlandı. Toplu Lisanslama müşterilere sunulacak. Windows 10 Mobile'ın sunduğu olağanüstü üretkenlik, güvenlik ve mobil cihaz yönetim yetenekleriyle birlikte işletmelerin güncellemeleri yönetebilecekleri esnek yollar sağlamaktadır. Windows 10 Mobile Enterprise en son güvenlik ve inovasyon özelliklerine de yayınlandıkları anda sahip olacak.


Windows 10 Enterprise ve Windows 10 Mobile Enterprise'ın ATM'ler, perakende satış noktaları, el terminalleri, endüstriyel robotik gibi sektörel cihazlar için sürümleri yanı sıra küçük hizmet alanı ağ çeşitleri gibi düşük maliyetli cihazlar için Windows 10 IoT Core da yayınlanacak.


Yorum Gönder

  1. bilgilendirme için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (c) Bende okuduğunuz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. (c)

      Sil
  2. ben daha 7'de kaldım sanırım :-D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ücretsiz sürümleri deneyerek kullanıcı deneyiminizi arttırabilirsiniz.

      Sil
  3. Bekliyoruz bakalım nasıl olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 29 Temmuzda Piyasalara çıkacak.


      http://microsoftteknolojileri.blogspot.com/2015/06/windows-10-full-surumu-piyasaya-ckyor.html

      Sil
  4. Biz biraz geriden geliyoruz..:) Ben diyorum hep şu teknolojiyi yakalayamıyorum diye..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nahide hanım bu ücretsiz sürüm ile güncel verilere ve yüksek performanslı Windows işletim sistemine sahip olabilirsiniz.

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. bu ücretsiz sürümleri kullanarak yetişebilirsiniz. :d

      Sil
  6. Teknolojinin hızına yetişemiyorum artık,biz yetişelim dedikçe yeni bir şeyler çıkıyor.,yoruldum loşmaktan:)Çok güzel bir yazı olmuş..Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Zeynep Hanım teknoloji ilerlemiyor sadece yeni ürünler ekleniyor. yeniilikleri araştırdıkça teknoloji ortaya çıkar. okuduğunuz için bende teşekkür ederim.

      Sil
  7. (c) Bende okuduğunuz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. (c)

    YanıtlaSil







 
Top