Microsoft Studios Yüksek Kalitede Video Oyun Geliştirme | Microsoft Teknolojileri

0



Microsoft Studios Yüksek Kalitede Video Oyun Geliştirme

Microsoft Studios yazılım ve bilişim şirketi Microsoft'un video oyun üretim bölümü. Xbox Xbox 360 Xbox One Windows, Steam ve Windows Phone platformları için oyun üretip yayınlamaktadır. 2002 yılında Microsoft Game Studios adıyla kurulmuş 2011 yılında yeniden markalaşma yoluna gitmiş ve şimdiki adını almıştır.

XNA bir framework olup C# ile oyun programlayabilmenizi sağlar. Burada framework ile anlatmak istediğimiz oyun geliştirme konusunda temel işlemleri geniş çaplı bir sınıflar ve fonksiyonlar kütüphanesi halinde paketlenmesidir.

Microsoft'un milyar dolarlara varan oyun piyasasına yönelik hamlesidir. şirket sadece ilk aklınıza gelen işlerle uğraşmıyor yani Halo Age Of Empires veya Rise of Nations veya GTA V gibi oyunların yapımları konusunda adres Microsoft Studios'u gösteriyor. Microsoft'un göz bebeği olan C# programlama dilinin bu sektörde artık C++'ın yerini zamanla almasını planladığını söyleyebiliriz. Genellikle tasarlanmış veya günümüzde yapım aşamasında olan video oyunlarının büyük çoğunluğunun C++ dili ile programlandığını göz önüne alırsak alışkanlıkları aşma konusunda şirketi zaman gerektiren ama imkansız olmayan bir süreç bekliyor diyebiliriz.






Ayrıca Technora.net'tende benzer yayınlara bakabilirsiniz veya XAML üzerinde oyun geliştirmeye bakınız.










Yorum Gönder







 
Top